11 Temmuz 2011 Pazartesi

Her toplum engellilere karşı bakış acısı cinsel kimliği yokmuşçasına hareket ediyor!











Engelli kadınların evlenmesine bile karşı çıkan ebeveynler, onların hayata dair yeterli olmadıklarına inanırlar. Bir eşi hak etmediklerini düşünürler.


Kadın ruhuna armağanımdır!

Maalesef yozlaşmış bir kültürün içinde, nelerin yasak nelerin serbest olduğuna karar veren bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların ellerindeki sihirli değneklerle, bizlere sunulanlarla yaşamak zorunda bırakılan kadınlarla aynı toplumdayız! Kadınlar, cinselliği yaşamanın erdemsizlik, yaşamamanın ise erdem olduğu sanrısıyla yetiştiriliyor. Atlanılan nokta ise, cinselliğini sadece istediği için, zevk almayı hak ettiği için kullanması gerektiği konusu!
Birçoğumuz duymuştur, evli kadınlar arasında özellikle..kocanız istiyorsa siz red etmeyin günah! Erkeğe helal kadına haram olarak adledilen bir cinsellik anlayışı.

Böyle bir şey var diyelim, cinsellik o kadar kötü bir şeyse neden kadına kocasını mutlu etmesi emredilir! Kadının mutluluğu ne olacak? Kadınların genel olarak böyle bir sorunu varken, engelli kadınları sosyal hayatın içerisinde, cinselliklerini yaşama isteğiyle bilfiil içerisinde görebilmemiz ne mümkün! Bedensel engele sahip kadınların cinselliği yaşama hakları yok mu sizce? Eğer böyle bir hak varsa, bu nasıl alınacak! Hak verilmez alınır diyenlerdenseniz tabi.

Cinselliği yaşamak için gelişmemiş toplumlarda birkaç yöntem gelişmiştir, çoğunlukla da parası olanın istediğini satın alması yani cinselliği de satın alması şeklide tezahür eden bir durumdur. Bu yüzden yaşlı adamların yanında çıtır çıtır hatunlar görürüz mesela. Ama söz konusu bir kadınsa ve bu kadının bedensel engeli mevcutsa, o nasıl yaşayacak cinselliğini.

Eğer zannediyorsanız ki böyle durumda o kişi cinselliği yaşamak istemez, böyle duyguları olmaz! Yanılıyorsunuz derim. Çünkü insanlar, cinsel isteklere sahiptir ve bunun sağlıklısı sağlıksızı olmaz. Tabi ki zihinsel engelli kadınların cinsel istismara uğraması son derece irite edici ve sapıklık derecesinde değerlendirilmesi gereken bir olay. Bunu varsayımımızın dışında tutuyoruz.
Engelli kadınların evlenmesine bile karşı çıkan ebeveynler, onların hayata dair yeterli olmadıklarına inanırlar. Bir eşi hak etmediklerini düşünürler. Biz, bu düşünceye karşı çıkıyoruz. Kadınların, bir takım duyguları yaşamama ve kendi bedeninden utanma aşamasında kalmasını tamamen erkek egemen toplumun kadının etinden sütünden faydalanırım diyen zihniyetin baskıcı yapısından dolayı oluştuğunu biliyoruz.

Kadınlar nasıl sever? Kadınlar neden sevilir?

Öncelikle bir kadını nasıl seveceğinizi bilmeniz gerekir, ruhuna hitap etmeyi öğrenmelisiniz. Çünkü kadınlar ruhlarıyla sever, kalpleriyle sever. Erkekler daha fizyonomik sevgilere sahipler.
Engelli kadınların gerçek aşkı bulmaya hakları var, bu nedenle sosyalleşmek için bütün imkânları kullanmalıdırlar. Toplumun kadına bakışını, engelli kadına bakışını bir kenara iterek, duygularına sahip çıkarak hayatta dimdik durmalı ve tüm bu isteklerini yaşamayı hak ettiğine inanmalıdır!

ahmet çanta
ahmetcanta40@hotmail.com