4 Nisan 2014 Cuma

ZIT KUTUPLAR

Hani çok duyduğumuz sözlerdendir aslında bir yanımız bu söze hiçte inanmaz ya,

"zıt kutuplar birbirini çekermiş"

Başta bu sizde merak uyandırabilir,endişe uyandırabilir yakınlardaysa:p, sonuçta şu bir gerçek ki size benzemeyen insanlar ilginizi çeker,karşıdan izlemek hoşunuza gidebilir.

Dilerseniz içine de girip bakabilirsiniz bir biçimde ama bu zıtlıklar zamanla yollarınızı ayırmanıza sebep olabilir,eğer ki siz "hmm farklı pencereden demek böyle görünüyor" diye kale alıp,değer vermez ve karşınızdakinin fikrine katılmasanız bile saygı duymayı beceremezseniz karşılıklı bu işler yürümez.

Bazen "doğru tektir" desek bile sizin hiç düşünmediğiniz biçimde bir bakış açısı daha iyi anlamanıza sebep olur karşılaştığınız olayları.İyi gelir..objektifse hele diğer göz, tadından yenmez..

Farklılıklar derken başkasına zarar verecek ,art niyetli zıtlıklar değil anlatmak istediğim,dostluk,arkadaşlık..sevgi kısaca:)

Yoksa ben de biliyorum her ortamda uzattığınız her eli çevirmekle kalmayıp sizi aşağı çeken insanlar var.



İnsanların birbirine güvenmesinin çok zor olduğu, her davranışın ucunda acaba bir beklenti yada menfaat mi var diye zaman zaman korkuya kapıldığı bir toplumda yaşamak zorundayız..

Kötü örneklerden ele alındığı zaman her şey insana zarar verebilir korkusu yerleşiyor içimize..Haklı olarak diyemiyorum çünkü ben buna çok karşıyım aklım almıyor.Tanrı irade vermiş değil mi,bir de beyin değişik kapasitelerde..

Daha fazla değildir aldığınız risk ,siz ne niyetle amaçla kullanıyosunuz ?

Bunu ayırd etme yeteneğinden mahrum olmanızdır size zarar verebilecek tek şey hayatta..

Bazen de şanslıysanız ve seçiciyseniz size nefes kadar yakın olanlarda bulamadığınız yakınlığı karşılık beklemeden sevgiyle sunar size biri,düştüm sanarken tutar ellelerinizi..Bir yabancıya anlatmak istersiniz içinizdekileri tarafsızdır çünkü diğerine gidip yetiştirir mi ya da ileride aleyhinize kullanır mı endişesi sizi yorsun istemezsiniz. zaten bu kendi duygularınızı özgürce sansürsüz anlatmanıza engel olur..

Ve paha biçilmez arkadaşlıklara sahip olursunuz ömürlük, çevrenize dahil olmayan hatta sizden çok farklı insanlarla.Kumda bir inci tanesidir o derece nadir ve değerli..