25 Şubat 2011 Cuma

hayatın özeti


İnsanın en güzel dostu, iki gözleridir;o gözler ki seni en acılı günlerinde teselli eder ve seninle birlikte olur.

İnsanın en güzel dostu, yine iki gözleridir; aradan geçen bir çok yıllara ragmen sana göstermiş oldukları tutkuların birer gerçek değil, visiondan ibaret olan uçucu yalan olduklarını gösterir.

İnsanın en kötü dostu, kulaklarıdır; o kulaklar ki en sevdiğin insandan inanılmaz vede onur kırıcı ve dahada beteri, öldürücü sözleri sana duyurup öldürmesidir.

İnsanın en kötü dostu, iki delikli burunudur; ömrün boyunca içinde yaşadığın bokların igrenç kokusunu sana alıştırıp, o pis kokulara karşı seni duyarsız kılması ve tiksinmemendir.


İnsanın en gizli hazinesi beynidir; bir türlü oraya ulaşıp o derinliklerindeki güzel bilgiye sahip olduğunuzda; gözünüzü açmış, kulaklarınızın başka şeyler duyduğunu ve gözlerinizin başka şeyler gördüğünü vede ölüme çok yakın bir anda öleceğinizi düşündüğünüzde yıllardır ölü olarak yaşadığınızın farkına vararak vede aptallaşacak ve neye ugradığınıza şaşırıp kalacaksınız... O birkaç saniyenin size en güzel ve ömrünüzün en uzun anını yaşatacak sonra ebedi sükuta kavuşacaksınız . Ve bir daha hiç uyanmamak şartıyla. Sizi mutlu kılacak olan şeyin kendinizde saklı olan kendi beyninizin derinliklerinde yatan bilgi hazinelerdir; Hiç vakit kayıp etmeden, gidin, arayın bulun,mutlu olun

ahmet çanta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder